Koncept og fisk

 

Put and take får et kæmpe løft med nyt koncept og tiltag fra 2017

I december fik vi nyheden om at fiskepriserne stiger med over 10% i 2017, grundet at der er blevet lukke så mange dambrug, så nu er der stor mangel på fisk. Dambrugerne kan ligeledes få godt 5kr mere per kg ved at køre dem til Tyskland, som at sælge dem til put-søer i Danmark, så en prisstigning syntes uundgåelig! Det er naturligvis en kedelig udvikling for put-fiskeriet og for fiskerne, da de fleste søer blot vil sende regningen videre til forbrugeren, således at der i 2017 er 10% færre fisk at fange og andre vil formentlig hæve priserne, så det bliver tilsvarende dyrere at fange samme mængde fisk.  -Men vi i Blue Rock har lagt hovedet i blød for at finde en løsning, som sikre at forbrugeren fortsat kan fange samme antal fisk til samme pris i 2017! 

Så fra tidlig forår lancerer vi en række nye tiltag. Vi har investeret i 2 nye meget store (19m2) opbevarings-bassiner, som med, high-tech styring af beluftning, cirkulation, rensning og køling af vandet, kan vi holde op til 1 tons fisk gående. vi har valgt at køre med saltvand i anlægget for at undgå problemer med nitrit og mikroorganismer. Dette betyder endvidere at fiskene efter ca. 2uger i saltvand bliver til steelheads og bliver meget blankere og flottere!

Steelhead = regnbueørred fra saltvand

Fordelene herved er, at vi kan spare penge på transporten. Vi kan udsætte fisk, når vi vil og derved have en meget mere konstant bestand af fisk i sø og fluestrøm. Så man behøver ikke længere spekulere i hvornår der er udsat fisk og hvor mange, for de udsættes hele tiden flere gange om dagen, når der er fiskere til det. Derudover kan vi sælge fisk levende direkte til fiskere, som ikke har fanget fisk eller til folk, som ønsker at købe fisk billigere end ved fiskehandler eller supermarked, som til

gengæld så er sprællende friske! Derudover vil vi ændre på udsætnings- procenten, således at der i 2017 vil blive udsat for 55% af salget fra fiskekort mod 50% i 2016. Det betyder at mængden af udsatte fisk øges med 10% og derved vil fiskeren ikke kunne mærke at fiskene er blevet 10-12% dyrere i indkøb. Så tiltagende for 2017 er:

• Udsætning af 10% flere fisk/solgte fiskekort!
• Udsætning af Steelheads!
• Udsætninger flere gange dagligt!
• Helt stabil mængde af fisk i sø + fluestrøm
• Mulighed for køb af levende fisk!
• Ingen prisstigninger på fiskekort i 2017!

 Vi håber at alle tager godt imod de nye 2017-tiltag i put & take-søen og i fluestrømmen.

Koncept

Søen er på ca. 35.000m2. Det er en grundvand-sø, som ikke har til- eller afløb, som sikre at søen ikke tilføres nærigstoffer og sprøjtemidler fra landbruget. Derfor fremstår den altid med meget klart vand og vi garantere at fiskene ikke har muddersmag eller anden dårlig smag. Søen er 14m dyb og har en gennemsnitsdybde på ca. 9m. Vi har monteret en ”springlagsfjerner” som bevirker at vi kan blande top og bundvand i hele søen! Derved kan vi sænke temperaturen betydeligt om sommeren, ilte vandet ved bunden og fjerne is om vinteren. Det sikre vores gode fiskeri i sommervarmen og forlænger vores sæson. Ved søen findes en kvalitets bjælkehytte med alle nødvendige faciliteter. Vi ønsker variation i fiskeriet. Derfor udsættes der jævnligt 5 forskellige ørredarter. Der skal være store fisk at fange også. Derfor udsætter vi forår og efterår specielt mange store (6-10kg) ørreder. Der udsættes nye fisk for 55 % af indtægterne ved kortsalg. Sandart og knude er der mindstemål på.

Koncept:

  • Stor sø med stor dybde
  • Rent og klart vand
  • Garanti for god smag
  • ”Springlagsfjerner”
  • Hele 5 ørredarter
  • Udsætning for 55 % af indtægt
  • Saltvands fisk (steelheads)
  • Mange store fisk
  • Gode faciliteter

Put & Take

Art
Spezies
Species

Billede
Bild
Picture

Størrelse
Größe
Size

Blue Rock Rekord

Kategori

Regnbueørred
Regenbogenforelle
Rainbow trout

1 -9kg

9,0kg

Put & take

Guldørred
Goldforelle
Gold trout

1-6kg

6,9kg

Put & take

Bækørred/havørred
Meer Forelle
Sea trout

1-3kg

4,4kg

Put & take

Kildeørred

1-4kg

4,2kg

Put & take

Fjeldørred

1-4kg

3,1kg

Put & take

Brøding

1-4kg

3,4kg

Put & take

Tigerørred
Tiger Forelle
Tiger Trout

1-2kg

1,6kg

Put & take


   
 © Peter Wiggers Blue Rock, Ravnegårdsvej 16, 5762 V. Skerninge, Tlf: 29918191, E-mail: kontakt@bluerock.dk