Krebsebrug

 

Blue Rock Krebsebrug

Vi producere yngel, sættekrebs og krebs til konsum. Med målrettet avlsarbejde tilbyder vi nu en stamme af flodkrebs, som generelt bliver større. Skal du holde en sommerfest som dine gæster aldrig glemmer, så prøve et krebsekalas i bedste svensk stil! Der er fredningstid på flodkrebsen, så vi forhandler dem kun i august + september måned!

   
 

Nyt kæmpe krebsebrug

 

Så stort bliver det nye krebsebrug! Næsten 2 hektar specieltgravede damme. Krebs udsættes i år (2016), mens fuld produktion først ventes fra år 2020.
   
 

Gynandromorphism!

 

Denne tofarvede krebs fangede vi i 2013. Den er halvt glågrøn og halvt rødbrun med en knivskap skillelinje på langs af kroppen. Der skulle gå næsten et halv år før vi fandt en forklaring på dette mystiske fænomen. Fænomenet hedder Gynandromorphism og betyder at krebsen er halvt han og halvt hun. Det er uhyre sjældent og det er estimeret at kun 1 ud af 50 millioner, ser sådan ud. Vi har lavet vores eget lille eksperiment. At lade denne tofarvede hankrebs parre nogle hunner. Dette er tilsyneladende lykkedes for os, så krebsen er hvert fald ikke steril og det bliver spændende at se hvordan ynglen kommer til at se ud?


Tofarvet krebs fanget i 2013.


Her et andet eksempel på gynandromorphism hos hummer

   
 © Peter Wiggers Blue Rock, Ravnegårdsvej 16, 5762 V. Skerninge, Tlf: 29918191, E-mail: kontakt@bluerock.dk